FAB WMN

#FABWMN – NOEMI CSEPREGI, THE FASHION ILLUSTRATOR

ENG: Browsing Instagram always brings great profiles into my attention. This is how I discovered a Hungarian fashion illustrator, Noemi. She’s not only a talented artist, but also a fashion & textile designer, getting her masters at the Budapest Metropolitan University. Currently she works at Massimo Dutti, while diligently creating new illustrations. Her goal is to work with internationally well-establishes magazines, brands and to successful hold her own within the fashion industry.

To see more of Noemi’s work check out her Instagram account as @noemicsepregi and watch her FRAZZLE campaign video:

Noemi Csepregi Frazzle video

 

If you liked this post please let me know – comment, share and come back for more!
@anamiblog
INSTAGRAM     FACEBOOK     PINTEREST
#FABWMN

HU: Az Instagramon keresgelve mindig talalok erdekes profilokat. Igy akadtam ra Noemira is, aki a csodaszep illusztracioival hivta fel magara a figyelmem. Noemi a budapesti Metropolitan Egyetem divat- es textiltervezo szakan szerezte meg mesterdiplomajat, emellett pedig divat illusztraciokat keszit, melyeket folyamatosan megoszt az Instagramon.

Az alabbiakban tobbet is megtudhatsz errol a nagyon tehetseges magyar lanyrol, jovobeli terveirol is mesel; ha pedig meg tobbet szeretnel latni Noemi munkajabol, akkor nezd meg a fenti videot, illetve kovesd Instagramon (@noemicsepregi)

noemi csepregi, fabwmn, budapest metropolitan university, fashion illustration, anamiblog
Instagram @noemicsepregi
  • Mivel foglalkozol a rajzolason kivul?

Eddig tanulmányaimat végigkísérte a művészet különböző ága. Éppen ezért a művészetet nevezném meg szakterületemnek. El se tudom képzelni, hogy létezzek nélküle.

2016 nyarán diplomáztam a Budapesti Metropolitan Egyetem művészeti mesterképzésén, divattervező szakon. Mindig is a divat volt az az irány, ami érdekelt.

Az egyetem befejeztével nem sokkal sikerült a divat egy szférájában elhelyezkednem. Jelenleg a Massimo Dutti márkánál tevékenykedek, s emellett szorgosan készítek illusztrációkat egyelőre hobbi szinten, de egy két fontos megjelenést már sikerként könyvelhetek el.

A közeljövőben viszont szeretnék nagyobb előrelépést elérni. Célom az, hogy neves magazinoknál, külföldi lapoknál divatillusztrációk készítésével foglalkozzak, s emellett a piacon már jelenlévő márkánál tervezőként is helytálljak.

noemi csepregi, fabwmn, budapest metropolitan university, fashion illustration, anamiblog

  • Hogyan tanultal meg rajzolni, honnan jott a rajzolas az eletedbe?

Amióta az eszemet tudom a rajzolás az életem elválaszthatatlan részét képezte. Már kiskoromban megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy a későbbiekben divattervezést tanuljak, s majd a jövőben ez legyen a hivatásom. Már akkor nagyon vonzott a divat világa, így tudatosan készültem erre a pályára és a gimnáziumban is művészeti szakon folyatattam tanulmányaimat. Ekkor bontakoztam ki igazán, és ekkor mutatkozott meg leginkább a tehetségem a grafika terén, amit alapvetően édesapámtól örököltem. Mindig is szerettem rajzolni, és a ruhatervezés mellett a portrék, emberi alakok, mozdulatok ábrázolása vált kedvenc témámmá. Úgy gondolom mindezek szoros kapcsolatban állnak a divattal, divatrajzok készítésével, ahol fontos az ábrázolásmód, egy egyedi stílus kialakítása és hogy a tervező értse és tudja ábrázolni azt, amit elképzel. A gimnázium után az egyetemi éveim szintén a művészet területére fókuszálódtak. Alapképzés alatt egy nagyon sokrétű betekintést kaptam a különböző művészeti ágak világába, (grafika, festészet, formatervezés stb.) amelynek befejeztével környezettervező diplomát szereztem. Mivel ezek után is erősen élt bennem a divat iránti szenvedély, így a mesterképzést már divattervezés szakon folytattam. Nagyon sok küzdelemmel és kitartó munkával járt már maga a felkészülési folyamat a felvételire illetve az egyetemen való helytállás. Kikerülve onnan, nagyon sok tudással, rálátással lettem gazdagabb.

noemi csepregi, fabwmn, budapest metropolitan university, fashion illustration, anamiblog

  • Jellemezd magad 5 szoval…

Elhivatott, megfontolt, empatikus, kedves, érzékeny személynek tartom magam.

  • 5 ev mulva… 

…szeretnék egy neves külföldi divatlapnál / márkánál dolgozni fashion illusztrátorként/ tervezőként.

  • Szerinted miert jo nonek lenni?

„A szépsége megragadja a figyelmed, viszont a személyisége magával ragadja a szívedet.” – /ismeretlen/

Noemi Csepregi fabwmn 4

  • Ha barkit valaszthatnal, kivel toltenel el egy napot? 

Jon Kortajarena modellel.

  • Ha az eletedbol filmet forgatnanak melyik szineszno jatszana a te szerepedet?

Kedvenc színésznőm Natalie Portman. Örülnék neki, ha ő alakítaná a karakteremet.

  • Van-e olyan no, aki nagy hatassal volt rad az eleted soran? 

Az Édesanyám. Nagyon sokat jelent az, hogy támogatott ez idáig ( természetesen még most is)  és sose kételkedett bennem. Ez rengeteg erőt adott a kudarcokból való felemelkedéshez, és hogy belássam, mindig van értelme folytatni és küzdeni az álmok megvalósításáért.

  • Hogyan kezeled a stresszt? 

Alapvetően nehezen. Sajnos eléggé stresszes típus vagyok és sokat rágódom jelentéktelen dolgokon.  De egy kedvenc zene, vagy az alkotás felszabadít és megnyugtat.

Noemi Csepregi fabwmn

Ajanlj egy:

 …konyvet

Legyél te is párizsi nő –  / Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, Sophie Mas /

…filmet 

The Great Gatsby – /2013/ / Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan /

…dalt

Clocks go forward –  / James Bay /

Koszonom, hogy olvasod az irasaimat, tovabbi inspiracioert kovesd egyeb profiljaimat is, illetve hasznald a #FABWMN teget!
@anamiblog
INSTAGRAM     FACEBOOK     PINTEREST
#FABWMN

Share your thoughts / Te mit gondolsz? / Poznamky...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s