SOULFOOD

HOW YOU CAN BENEFIT FROM LIFE COACHING

ENG: Last December life introduced me to coaching – I participated on a free 2 day foundation course organized by The Coaching Academy. Falling in love with it was inevitable, since then I have become a student and I am a life coach in training myself.

To be honest, I didn’t know much about coaching before, I thought it was a rather intangible way of training, mostly I associated it with the business and corporation world. How wrong I was! Coaching is a wonderful way of “unlocking the potential of the individual in order to maximise their performance.” (Sir J Whitmore)

13e7b565df4e3c53432d48ae32a9eb92

It is an interactive, confidential, non-critical and non-judgemental conversation between two people, where the client has the desire to change their life, set goals and take actions, while the coach facilitates their progress towards that self-defined goal.

As a coach, I cannot advise you, I’m only asking you questions, while you are coming up with YOUR best answers. I don’t save you or fix you, YOU are doing the work, I’m “only” helping YOU to help yourself. Coaching is about the present and future, no exploration of past traumas or childhood issues. In fact, it is not focusing on problems, but  possibilities and solutions.

It’s about setting realistic goals, identifying the gap between present and future, finding options and taking actions in order to achieve your dreams. It is in no way a therapy or counseling, but an equally useful and purposeful tool for self-development.

Currently, as part of my training, I am giving away FREE sessions for anybody interested – carried out on Skype or Facetime. If you think you would like to give it a go, to get some perspective and raise your self-awareness, or you already have some goals and just need some guidance, get in touch and we’ll take it from there.

If you liked this post please let me know – comment, share and come back for more!

@anamiblog

INSTAGRAM     FACEBOOK     PINTEREST

#FABWMN

806c786882db8e03e64a8d45a2371dc1

HU: Tavaly decemberben az elet “osszehozott” az eletmod, gondolkodasmod coaching-gal (a coach magyarul edzot jelent, de a “coaching” maga altalaban magyarul is ekkepp szerepel). Reszt vettem egy ket napos ingyenes bevezeto tanfolyamon, ahol seperc alatt beleszerettem ebbe a szakmaba, modszerbe. Azota en is tanulom, jelenleg coaching gyakornok vagyok.

Oszinten szolva azelott nem sok fogalmam volt mit is rejt magaban ez a hivatas, nekem inkabb egy foleg biznisz orientalt hozzaallas, egy szinte megfoghatatlan modszer kepe elt a fejemben. Mekkorat tevedtem! A coaching egy csodas modja annak, hogy felszabaditsuk az egyen potencialjat annak erdekeben, hogy maximalizalja teljesitmenyet.

Ez egy interaktiv, bizalmas, nem kritizalo, sem itelkezo beszelgetes ket ember kozott, melyben a kliens vagyik elete javitasara, hajlando a celkituzesre es a celokert tenni is kesz, mig a coach megkonnyiti az elorelepest a kliens altal meghatarozott cel fele.

a0d08e82e8fcc435201a62cd340201e5

Mint coach nem ad(hat)ok tanacsot, en csupan kerdezek, s ha ezt jol teszem, akkor TE rajossz a sajat magad legidealisabb valaszaira. Nem oldalak meg, nem mentelek meg, TE vegzed a munkat, en “csak” segitek neked az onmegsegitesben. Ez nem a gyerekkori traumakrol szol, hanem a jelenrol es a jovorol.

A coaching soran a kliens realis celokat tuz ki maga ele, majd meghatarozza, hogy jelen helyzete es az elerni vagyott cel kozott mekkora elteres van, igy konnyebben tudja felvazolni lehetosegeit, s ezekbol kiindulva megfelelo tervet kesziteni, lepeseket tenni. Semmi esetre sem helyettesiti a terapiat, de mindenkepp ugyanolyan hasznos es hatasos eszkoze az onfejlesztesnek (szivem szerint mindenkinek kotelezove tennem mindkettot, akar egeszseges mentalisan, akar nem. Hiszem, hogy egyik nagy feladatunk az eletben, hogy minel jobban megismerjuk magunkat, feltarjuk bensonket, s erre reflektalva tanuljunk meg boldogan elni es jol szeretni).

Jelenleg a tanulmanyaim reszekent INGYENES coachingot tartok minden arra erdeklodonek, leginkabb angolul, de magyarul is megoldhato (Skypon, Facetime-on). Ha ugy erzed, hogy szeretnel javitani eleteden, de megakadtal, vagy esetleg kituztel egy-ket celt, de segitsegre van szukseged az uton, akkor jelentkezz es megbeszeljuk a reszleteket.

Koszonom, hogy olvasod az irasaimat, tovabbi inspiracioert kovesd egyeb profiljaimat is, illetve hasznald a #FABWMN teget!

@anamiblog

INSTAGRAM     FACEBOOK     PINTEREST

#FABWMN

Share your thoughts / Te mit gondolsz? / Poznamky...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s