FAB WMN

#FABWMN – ILDIKO JUDIT KISS, THE WOMAN WITH A LION’S HEART

ildiko kiss bellouti, the world of ildiko, anamiblog, fab wmn
Photo source: Ildiko

ENG: There’s been many interviews and wonderful encounters since the FAB WMN project set off, and I’ve always cherished all of them. Everyone is special for a reason, every woman is fabulous, every interview, every story is unique and important. My favorite part of the project is to discover those elements, to find that special sparkle, so it can be shared to further inspire others.

Today’s FAB WMN is a very rare gem, a woman, who despite having been through a lot (and that wasn’t all unicorns and pink bubbles) found the strength and integrity to become who she is today. Ildiko is one of the wisest (if not the wisest) women I’ve ever known, a true beauty inside and out. As she describes herself (on her Instagram profile) she is an INFJ, a lefty, a Hungarian blogwriter, a thinker, a reader and a truth seeker.

She is the woman you want your daughters to have as a role model (besides you, of course), she is the woman who’s opinion you want to hear and whose voice should reach many of us to give hope and reassurance.

ildiko-kiss-bellouti-2

HU: Miota elinditottam a FAB WMN projektet szamos interjut keszitettem csodalatosabbnal csodalatosabb nokkel a vilag minden tajarol. Minden egyes talalkozo fontos volt, akar szemelyesen, akar “csak” az eterben tortent, mert motivalt, inspiralt, megtanitott valamire, a maga nemeben mindegyik kulonleges es egyedulallo.

A mai alkalommal egy ujabb csodas szemelyt mutatok be nektek, Ildokot, aki egy igazi kincs, egy ritka es ertekes dragako. Annak ellenere, hogy az elete, gyermekkora cseppet sem volt fenekig tejfel (vagy talan epp ennek koszonhetoen) egy olyannyira eros es teljes emberre, nove tudott valni, aki erdemes peldaja lehet barmelyikunknek.

Szamomra Ildiko az egyik legbolcsebb no, akit valaha ismertem, egy igazi szepseg kivul es belul is. O az a no, aki idealis esetben a lanyod peldakepe lesz (persze, csakis melletted), akinek a velemenyet hallani szeretned, s akinek a hangja, mondanivaloja egyszerre remenytado es biztato, igaz es fedhetetlen, kijozanito es melybehasito.

Az alabbi interjubol tobbet is megtudhatsz rola, illetve mindenkepp nezd meg Ildiko blogjat is, melyet magyarul ir. (www.theworldofildiko.wordpress.com)

Mivel foglalkozol?

Jelenleg a szociális szférában tevékenykedem és ezzel azt hiszem megtaláltam azt, amire valójában hivatott vagyok a személyiségem alapján.

Jellemezd magad 5 szoval…

Segítőkész, érzékeny, humánus, kiváncsi, megfoghatatlan.

Fejezd be a mondatot: 5 ev mulva…

…épp a kis bistrot-om tavaszi megnyítóját fogom szervezni, a gyermekeim pedig valahol a háttérben viháncolnak majd.

ildiko-kiss-bellouti-3


Hol erzed magad otthon?

A szeretteim ölelésében és önmagamban.

Szerinted miert jo nonek lenni?

Nőnek lenni csodálatos, súlyos és hatalmas erő. Azt gondolom semmi sem lehet jobb ennél az erőnél. Ez valamiféle belső dolog, mély, amit nem lehet lefokozni külsőségekre vagy beskatulyázni.

Ha barkit valaszthatnal, kivel toltenel el egy napot?

Istennel, az univerzummal magával, nem igazán tudom még hogyan is nevezhetem, még kutatom a válaszokat spiritualitásomban, de eltöltenék egy napot azzal, aki kreálta ezt az egész életet. Jó lenne első kézből megtudni pár dolgot.

Ha az eletedbol filmet forgatnanak melyik szineszno jatszana a te szerepedet?

Emily Blunt.

Van-e olyan no, aki nagy hatassal volt rad az eleted soran?

Igen, az édesanyám.

Ildiko kis bellouti.png

Hogyan kezeled a stresszt?

Gyorsan és hatékonyan! 🙂
Fura dolog a stressz kérdés. Amikor benne vagyok nem érzem, akkor jön ki rajtam a stressz amikor már lecsengett. Amikor probléma merül fel, baj, akár tragédia, felgyorsul és erősődik az agyam és a lelkem még jobban, a testem pedig követi. A problémamegoldó képességem és racionalitásom átveszi az irányítást, nem érzelmi alapon kezelem a stresszt és kétségbe sem esek. Az utána jön és magamban rendezem le. Addig megyek amíg meg nem oldom a problémát, meg nem szűnik a stressz forrása. Utána pedig kimerülök és alszok. Előfordult már, hogy két napot is.

A napi kis apró stressz faktorokat nem élem meg stresszként. Nekem ahhoz fél tégla kell a fejem közepére és lyuk a lelkembe, komoly dolog, tragédia, hogy stresszről beszéljek. Lehet sokat segít ebben a jóga, de én nagyon nehezen leszek stresszes a mindennapi élet miatt. Lehet megedzett a nehezebb gyerekkor is.

Ajanlj egy:
…konyvet
Susan Cain: A csend. Ez a könyv tavaly hatalmas segítséget nyújtott nekem. Kétszer olvastam el egymás után. Nem csak segítette az utam egy változás felé, amelyre szükségem volt, de volt egy apró kétségbeesett pillanat, ahol úgy éreztem megmenti az életem amelyben sokáig nem találtam a helyem. Ma már nem akarok egy pillanatra sem m ás lenni, mint aki és ami vagyok. Nekem nagyon tetszett az, hogy nem valamiféle gurus blabla a könyv, hanem tudományosan is alá van támasztva két különböző embertípus agyműködése, személyiség vonásai.

…filmet
A szív bajnokai. Félelmetes mennyire tudtam azonosulni a filmmel, a nővel, anyával, emberrel Leigh Anne Tuohy-al, akit Sandra Bullock alakított nem mellékesen fergetegesen jól. Emlékszem valaki, aki mindenkinél jobban ismer, azt mondta nekem a film utáni csendben, ami ránk maradt, hogy “…wow, szóval nem csak te vagy ilyen lökött ebben a beteg világban, jó tudni, hogy többen is vagytok.” Azt hiszem ez volt életem egyik legszebb bókja.

…dalt
Karen Souza: jazz cover of Creep. Imádom.

ILDIKOT MEGTALALJATOK AZ INSTAGRAMON ES A FACEBOOKON IS.

One thought on “#FABWMN – ILDIKO JUDIT KISS, THE WOMAN WITH A LION’S HEART

  1. Annyira drága vagy… amiket írtál rólam itt… a szavaid, magamra sem ismerek. Köszönöm neked, hogy részese lehetek a FABWMN-nek, fantasztikus emberek, csodálatos nők mindannyian. Te pedig… első perctől, ahogy megláttam a szemeid, ahogyan nézel a világra, ki a lelked mélyéből, megfogtál. Tudtam, hogy kivételes ember vagy.

    Tavasszal találkozunk Londonban. 🙂

Share your thoughts / Te mit gondolsz? / Poznamky...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s