DESIGN

#KARPATOKSZEPE – LEDNECKY KITTI

2. Lednecky Kitti (Pozsonyeperjes)

ENG: Kitti believes that beauty is a relative and complex notion of outer and inner qualities such as intelligence, elegance, kindness, honesty, etc. Mainly, a beauty queen should be able to communicate on a high level, and represent her country with her beauty and conscious thinking. She feels very strong about not following the mainstream trends, but being herself and being proud of who she is. Her dream is to become a pediatrician, and to learn more languages, such as Italian and Spanish.

Lednecky Kitti Karpatok Szepe

HU:

  • Szerinted milyen tulajdonsagokkal/ertekekkel kell redelkeznie egy szepsegkiralynonek?

Bevezetőként kezdeném a szépség, mint fogalom feltárásával. Sok embert megkérdezhetünk, mit jelent számára a szépség, mit lát szépnek. Valójában ez a fogalom relatív, tehát minden ember más szempont szerint lát bizonyos dolgokat, ahogy az embereket is. Egy személy “szépnek” tartását nagyon befolyásolja az illető belső szépsége, amely különféle tényezőket foglal magába, mint pl. a személyiség, intelligencia, elegancia, kisugárzás, kedvesség, könnyedség, becsület, hasonlóság. A belső szépséghez kapcsolnám Babits szavait, aki úgy tartotta, idézem: “Minden embernek a lelkében dal van és saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.”

Tehát, ahogy fogalmaztam, számomra a legfőbb tulajdonság, amivel egy szépségkirálynőnek rendelkeznie kell, az a belső szépség, amit ki tud sugározni, áthatva az emberekre, akik meglátják benne a különlegest. Kisugárzással, magabiztossággal tudunk hatni az emberekre, s ezáltal kedvesek leszünk számukra. S ez ránk is pozitívan hat, ha ugyanezt a hatást visszakapjuk, s itt jelenik meg a valódi szépség. Egy királynőnek a toppon kell lennie minden helyzetben, mint kommunikáció- tehát megválogatott szavak- és ami a legfontosabb, érett gondolkodásban is egyaránt. A cél a nemzetközi szépségverseny, és helyt kell tudni állni, s ott elengedhetetlenek az előbb említett tulajdonságok. Nincs is szebb annál, mikor egy szépség tudatos gondolkodással párosul.

  • Mit szeretnel elerni az eletedben?

Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer majd én is ott állhatok az emberek előtt, mint szépségkirálynő. Többször megfontoltam a jelentkezést, de még nem éreztem magam elég érettnek ahhoz, hogy az avval járó feladatokat teljesíteni tudjam. Most viszont már saját magam döntöttem úgy, hogy megpróbálom, mert érzem magamban az öntudatot, felelősséget, és azt a különlegességet, ami elvezethet a kitűzött célom felé. Sosem szerettem úgymond a ,,tucat,,-hoz párosulni, mindig önmagam vagyok, és nem alakítok magamon azért, hogy úgy nézzek ki mint egyes sztárok. Én önmagam szeretnék Valaki lenni, és elérni a céljaimat. 🙂 Egyrészt példát szeretnék mutatni azoknak a lányoknak, akik nincsenek magukkal teljesen megelégedve, és olyanok szeretnének lenni, mint a többi “menő” lány, akik akkor fogadják el őket, ha olyanok mint ők. Példakép szeretnék lenni a nők szemében. Arra szeretnék rámutatni főleg, hogy nem kell magunkon külsőleg változtatni, főleg nem egy férfi miatt, akinek csak akkor tetszünk, ha reggel sminkkel az arcunkon ébredünk, esetleg pár műtéti beavatkozás után. Merjünk önmagunk lenni, s ezáltal lesz mindegyikünk egyedi. Legyünk tudatosak, és így leszünk nőiesek. Erről akár egy könyvet is tudnék írni, szeretem analizálni ezt a témát. És igen, én büszke vagyok arra, hogy Nő lehetek. Tehát ez a rámutatás is valójában az egyik célom, mert ha valaki valamit elér az életében, úgy már könnyebben tud hatni a tapasztalataival más emberekre, ami szép dolog. A szépséghez ez mind – mind hozzátartozik. Emellett nagy vágyam, hogy segítsek az embereken, a rászorulókon, a beteg gyermekeken, felnőtteken egyaránt. Kiskoromban már elterveztem, hogy orvos szeretnék lenni, hiszen ez egy gyönyörű, büszkeségre méltó szakma. Ezen belül is sokféle ágazat van, de legjobban a gyermekorvosi vonz. Hogy miért? Talán a jószívűségem miatt, vagy a türelmem miatt, vagy csak egyszerűen imádom a gyerekeket. Fogorvosi a B tervem a továbbtanulás terén, illetve a szív orvoslása. Érdekel az anatómiája, hogy hogy is működik a bennünk lévő “motor”. 🙂 Ezek azok a dolgok, amiket kiemelnék, persze mint minden embernek, nekem is vannak vágyaim, terveim a jövővel kapcsolatban, mint a családalapítás, utazások, de ez csak a karrier után valósítható meg az én terveim alapján.

  • Hany nyelvet beszelsz, es melyeket szeretned megtanulni?

Amit még nagyon szeretnék, az a nyelvek tanulása, hiszen a mai világban ezt előnyben részesítik, bárhol járunk. Például ha már az említett utazásnál tartunk, az alapokat mindig jó, ha tudjuk, bárhová megyünk kirándulni. Voltam már sok szép helyen, és előtte mindig átnéztem pár szavat a szótárban (spanyolul, törökül), hogy legalább egy üdítőt,- vagy az egyik kedvencemet- fagyit tudjak kérni az adott országban. 😛 Sok szép nyelv van, amiből bőven válogathatunk, nekem mégis legjobban a spanyol és az olasz nyerte el a tetszésemet. A YouTube-on szoktam nézni spanyolul sorozatokat, és hihetetlenül tetszik a nyelvük. Talán egy hónapig tanultam is, de végül abbamaradt a csoportunk, amit nagyon bánok. Olaszország pedig, az európai kultúra bölcsője, a saját nyelvével elragadtató. Eléggé elterjedt nyelv, sok szép, bár számomra kimondhatatlan szóval. 😀 De hát, minden csak gyakorlás kérdése. Remélem lesz rá alkalmam megtanulni, legalább alap szinten. Szlovákiában élünk, tehát fontos tudni a szlovák nyelvet. Az angolt kommunikációs szinten beszélem, gimnáziumban tanultam. Németet is tanultam, bár az kevésbé megy olyan jól, mint az angol. Megértem, de ha lehet, angolul beszélek vissza, ha külföldön vagyok. Kirándulásokkor apukám a németet, én az angolt beszélem, tehát kiegészítjük egymást. A lényeg, hogy nem vesznék el sehol.

  • Mit jelent szamodra a magyarsag/magyarnak lenni?

És itt jön az, amire a legbüszkébb vagyok: szeretnék sok szép nyelvet megtanulni, de a legszebbet már tudom, és ez a magyar nyelv, az anyanyelvem. Magyarnak születtem, magyarul gondolkodok és élek. Az egyik, ha nem a legnehezebb nyelv a világon, és kijelenthetem, hogy igen magyar vagyok, világszerte csodálják ezt a nyelvet. Sok világhírű magyar emberre lehetünk büszkék, mint sportolók, feltalálók, költők, írók. Éljünk a világ bármely részén, a törzseinkre büszkének kell lennünk. Attól függetlenül, hogy Szlovákiában élek, én teljesen magyarnak tartom magam, és bárhol megkérdezik, ezt büszkén vállalom. Rengeteg magyar zene, amit kiemelhetünk, nem beszélve a magyar ételekről, mint a gulyásleves, aminek nincs párja. Büszke vagyok, hogy a magyar meséken nőttem fel. S nem hiába, a magyar az egyik legintelligensebb nép. Nagy László gondolatát is idefűzném, aki azt mondta: „Nem elég magyar anyanyelvűnek lenni, tanulnunk kell magyarul a sírig.” Teljesen egyetértek ezzel a gondolattal. Aki egyszer magyar volt, az az is marad, akármennyire is próbálja ezt elfelejteni, esetleg elrejteni. Ami eléggé elszomorító, hogy a hivatalokban, de még az üzletekben sem értékelik már nagyon a magyar szót… Örülök, hogy szüleim magyar iskolába járattak, s megtanultam a magyar irodalom híres alakjainak műveit. Küzdenünk kell azért, akik vagyunk! Higgyünk magunkban, a nemzetünkben. Nehéz választ adni rá igen, de számomra ezek a fontos dolgok a nyelvünkkel kapcsolatban, amiket a felszínre kell hozni, és ki kell emelni, s ha idegen helyen járok, tudjam azt mondani büszkén: Igen, magyar vagyok!

‪#‎anamiblog‬ ‪#‎kissvirag‬ ‪#‎horen‬ ‪#‎admiralgalanta‬ ‪#‎wlffashionshow‬ ‪#‎ndl‬‪#‎posztos‬ ‪#‎kukkonia‬‪#‎livsvisage‬ ‪#‎charm‬ ‪#‎perte‬

Tovabbi infot a kovetkezo linkeken is talaltok:

Karpatok Szepe weboldal

Karpatok Szepe Facebook oldal

Karpatok Szepe Instagram oldal

#karpatokszepe

Share your thoughts / Te mit gondolsz? / Poznamky...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s