SOULFOOD

#WATD – WORLD ANTI TROLL DAY

  

ENG: Today marks a milestone in history (besides other aspects), as the World Anti-Troll Day (check out how you can take part as well) is taking over the internet. It is thanks to a fearless and tireless woman, Zsuzska aka Beauty with Plus, a body positive activist, whose mission is “to bring a shift in focus to the world where all women (and men) are celebrated and the opinion of others do not determine someone’s self-worth.”

I am joining this mission today because I strongly believe that no one should be facing bullies regardless whether it is in the cyber world or offline.

I was bullied during my high school years. I stood up for a friend telling her that her boyfriend cheated on her, which resulted in his friends bullying me. They called me names, they humiliated me, had an aggressive attitude towards me, one of them once almost physically hurt me by throwing a chair at me. It wasn’t just at school, as we attended the same drama course.

It was horrible, it was scary and I do not wish this to anyone. I was afraid to speak up then, to share it or ask for help, so I just let it happen and learned to live with it. Now I know I should not have.

Now I know that I am free to stand up for myself, that I can and that I should. So, here it is for everyone out there with similar experiences – let’s silence hate together!

Namaste

INSTAGRAM:  #WATD

PERISCOPE

HU: A mai nap egy merfoldko az online tortenelemben (is), mert a Trollellenes Vilagnap (itt olvashatsz rola bovebben) ma elarasztja az internetet. Az otlet a felelmet nem turo, faradhatatlan Zsuzskatol (Beauty with Plus) szarmazik, aki “pozitív testkép aktivistaként” a szíven  viseli “azok sorsát, akik verbális agresszió és gyűlölködés áldozatává válnak, legyen az online vagy offline”.

En is csatlakozom a gyulolkodok elhallgattatasaert, mert hiszem, hogy senki sem erdemli meg sem a lelki, sem a testi terrort sem itt, a ciberterben, sem a 3 dimenzios vilagban.

En is “terrorizalva” (nem tudok jobb szot az angol “bullied”-ra magyarul) voltam a gimis eveim alatt. Kialltam egy baratnomert, mert a fiuja megcsalta, ami ahhoz vezetett, hogy a srac haverjai folyamatosan nekem tamadtak verbalisan, megszegyenitettek, agresszivan viselkedtek velem, az egyikuk pedig egy szeket akart egyszer hozzamvagni. Ez sajnos nemcsak az iskolaban volt jelen, merthogy egy szinjatszokorbe is jartunk anno eveken keresztul.

Szornyu volt ezt atelni, felelmetes, senkinek sem kivanom. Rettegtem kiallni magamert, meg segitseget kerni sem mertem, igy csak hagytam, hogy tortenjen a dolog. Most mar tudom, hogy nem kellett volna.

Ma mar tudom, hogy szabadon felszolalhatok, hogy kepes vagyok megvedeni magam es, hogy kotelessegem is kiallni magamert. Osszetartassal pedig meg hamarabb elaraszthatjuk a netet es a vilagot is pozitiv hangulattal a gyulolet ellen!

Namaste

Share your thoughts / Te mit gondolsz? / Poznamky...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s