FAB WMN

#fabWMN – ZSUZSKA AND THE BEAUTY WITH PLUS MOVEMENT

705332_551779771531119_1746750519_oENG: There’s so much to say about Zsuzska, I don’t even know where to start. Right. She is a beautiful plus size woman, who blogs about her thoughts and soul, while having created a movement that cherishes women without any prejudice. Her voice has already reached all kind of women all around the world inspiring them to be proud of being a flesh-and-blood lady, encouraging them to accept their body whatever size it is and to show them that being a woman is a wonderful thing. Recently she’s become the official European blogger for the Loving Your Curves Wedding Fair & Fuller Figured Expo. She is full of joy and always have a smile for everyone, she’s like sunshine that hugs your soul and lifts it up. Zsuzska also writes in English, so please visit her blog and experience it for yourself, it definitely does worth it! www.beautywithplus.com 

HU:

 • Mi a Cupcake&Pearls ?

Alapvetően egy plus size blog – mivel a mikrokörnyezemből indultam ki, ezért ezt a témát kezdtem el anno boncolgatni. De, a blogom nemcsak a duci nőknek szól, ezt igyekszem minden fórumon elmondani. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok olyan lányoktól is, akik a klasszikus értelemben vékonynak számítanak.

 • Mi a blogod mondanivalója?

Azt hiszem, hogy a legfontosabb célja, hogy másokat inspiráljon. A divat is fontos, de nem feltétlenül ez a központi téma. Ez körülbelül 30% figyelmet kap, a többi 70%-t abba fektetem, hogy változásra inspiráljak. Arra, hogy kezdjünk el értékelni dolgokat, amiket első ránézésre sokszor észre sem veszünk, vagy épp természetesnek tartunk, pedig nem az. Úgy gondolom, hogy ha nincsen bent rend, akkor bármit felvehetünk, az sosem fog jól állni. Először a zűrzavart kell odabent helyretenni. Ez az őszinte út – én azt mondom, hogy itt a tükör, nézz bele és kezdj el dolgozni ezen a képen. Az egyik mondandója a blogomnak, hogy ne másokhoz hasonlítsd magad. Fókuszálj inkább a saját életedre, a saját személyiséged és tested fejlesztésére.

 • Hogyan?

Azzal kezdd a munkát, hogy pici dolgokat felfedezel magadban, amire büszke lehetsz, amitől te te vagy, aztán majd összeáll a kép. Azt szoktam mondani, hogy kezdd el szeretni a kisujjadat, azaz, hogy legalább valamit találj magadon, amire azt tudod mondani, hogy ‘hm, ez tök jól néz ki’. Utána folyamatosan majd jön a többi is. Lehet az belső tulajdonság is, például empátia, ami egy borzasztó nagy dolog.

379741_544778038897959_183944663_n

 • Te mit szeretsz magadon?

Nagyon pozitív személyiségnek tartom magam. Azt hiszem, hogy az önzetlenség a másik dolog, amit magammal kapcsolatban kiemelnék. Szoktam viccelődni azzal, hogy a homlokomra lehetne irni, hogy ‘Teréz Anya’- nekem a lételemem, hogy segítsek másokon, nagyon szeretek adni. Azt szokták mondani rólam, hogy nekem a szemem is mosolyog és ‘napsugárnak’ is szoktak hívni a környezetemben.

 • És mi az, amit még fejlesztened kell?

Nehezen kezelem, hogy nem tudok nemet mondani, illetve nem tudok segítséget kérni. Türelmetlen vagyok, amivel szintén nehéz volt szembe nézni. Szoktam írni a blogomon, hogy én sem vagyok tökéletes. Én sem jártam még végig az önismeret útját, ahol kézen fogom magam és elismerem, elfogadom magamat.

Zsuzska with Jada Sezet
Zsuzska with Jada Sezet
 • Miben vagy a legjobb?

Hm… Nagy a szívem, kreativ vagyok. Ezt a részet valamennyire a munkámban is megélem. Nekem mindig alkotnom kell valamit. Szerintem jó kommunikátor vagyok, akinek nemcsak jár a szája, hanem aki jól tud beszélni, fogalmazni, akár kínos témákról is. Velem igazán mindenről lehet beszélni.

 • Beszéljünk a hiúságról…

Az exhibicionizmus és a hiúság kérdése nagyon érdekes. Van a bloggolásban egy kis magamutogatás, de azt gondolom, hogy a cél számít. Ha az a célod, hogy inspirálj, akkor teljesen rendben van, mint ahogy azt Judit a Plus size life-ban is teszi. Legyen benne élet, hogy ‘nézd, nekem tök jól áll ez szín vagy nézd, fehéret vettem fel és mégis jól áll, ha gondolod, öltözz te is így!’ Általában mindig felfigyelnek rám az emberek, többnyire pozitívan, mint negatívan. A blog pedig egy virtuális világ, de nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy ez is én vagyok, nem hordok álarcot. Ha azt kérem az emberektől, hogy nyíljanak meg nekem, akkor úgy fer, hogy én is adok valamit, ergó ‘kiteszem’ magam, megmutatom magam, nem feltétlenül hiúságból, exhibicionizmusból.

Zsuzska

 • Mire vagy a legbüszkébb?

Arra, hogy önerőből csinálom a blogom és a hozzá tartozó mozgalmat, amire az őszinteségemnek és a kitartó munkámnak köszönhetően mára világszerte felfigyeltek. És büszke vagyok arra is, hogy kint voltam Londonban a divathéten, amit szintén nem a pénznek vagy a kapcsolatoknak köszönhetek. Nagy örömömre és büszkeségemre szolgál az is, hogy a Loving Your Curves Wedding Fair & Fuller Figured Expo (telt nőknek szóló esküvői, divat és életmód rendezvény) a hivatalos európai bloggerének valasztott!

 • Téged ki inspirál?

Az, hogy ki ad erőt, az egyértelműen a párom, nekem ő egy nagyon biztos háttérország. Aki inspirál többek között, az az édesanyám – 3 gyereket nevelt fel csodálatos kitartással úgy, hogy nem volt bébiszittere, sem rugalmas munkaideje. Apukám a másik, aki inspirál. A mai napig a fülemben cseng, amit mondani szokott, amikor sírtam, magam alatt voltam: ‘Jól van Zsuzsikám, akkor most rázzuk meg magunkat és keressük meg a problémára a megoldást.’ A leckét megtanulva engedek magamnak egy kis drámát, de aztán tipikus főnix lévén megrázom magam, s bár lehet, hogy olykor elporladok, de a hamvaimból újra felállok.

logo

 • Szerinted milyen az igazi nő?

Magabiztos. Ez az egy szó tökéletesen körülírja. A magabiztosság onnan fakad, hogy elfogadod magad, szereted magad, s ezáltal szerethetővé válsz mások számára is. Ez nem paraméterfüggő, nem ruhafüggő. Ami még a magabiztosság mellett fontos, azok a gesztusok. Erre mindig figyelek egy nővel kapcsolatban, hogy apró dolgokban hogy nyilvánul meg – ez lehet akár egy kávéscsésze felemelése vagy hogy hogyan szól másokhoz. Ha mosolyt adsz, mosolyt kapsz cserébe, én ebben hiszek maximálisan.

Blog:                www.beautywithplus.com

Facebook:      Cupcake & Pearls

Instagram:     beautywithplus_bysusie

2 thoughts on “#fabWMN – ZSUZSKA AND THE BEAUTY WITH PLUS MOVEMENT

 1. Zsuzskával nem csak beszélgetni, elmélyülni, de tervezgetni, tanácskozni és dolgozni is nagyon jó! Csak így tovább!

Share your thoughts / Te mit gondolsz? / Poznamky...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s