DESIGN

JANI ÜRÖGI (ILLL) AND THE SOUN RECORDS

ENG: Check this out: some people are just more talented than us, everyday fellows. They have a bigger package for survivor and more creative tools for self expression. You say it´s not fair? I say, it is! They balance the lack with their additional abilities, they share their inner world with reality. That´s how they contribute to peace and beauty: they make art (probably love, too), but not war. My cousin, Jani is one of them. Through his music one experiences the harmony of distorsion, his images talk about deep and hidden emotions, and like this is not enough, his studio, the Soun Records, offers a chance and education to those willing to develop professionaly. Jani cooperates with many artists from all around the world, such as GWERKOVA, UNKNOWNjp – Tomonari Nozaki, Jesse Somfay, Sense, Eigenheimer or Ebola Ape, just to mention a few. So, now, check him out at www.sounrecords.com

Images by Simon Martika, Jani Urogi & Gyorgy Fekete
Images by Simon Martika, Jani Urogi & Gyorgy Fekete

HU:

  • Mit kell tudni rólad?

Eredetileg ekonómiát végeztem, aztán mivel nagyon nem érdekelt abbahagytam. 10 évig tanultam zongorázni – énekre is jártam, de azt inkább hagyjuk… Pár éve elkezdtem foglalkozni zeneszerkesztéssel, elkezdtem építgetni a stúdiómat, közben beléptem a Gwerkova zenekarba. Az évek során rengeteg pénzt és energiát fektettem a minöséges felszerelésbe, és szakmai fejlödésembe.

  • Mi a Soun Records?

2 éve elkezdtem csinálni a Soun Records kiadót. Az elején még csak tervezgettem mit – hogyan, majd 2012. április 6-án megjelent az elsö lemezünk: Illl vs. Irma 10-15mA (az Illl én vagyok az Irma meg a Gaspi, http://soun.bandcamp.com/album/10-15ma ) Én innen számítom a kiadó létezését, tehát idén lesz 1 éves. Ez az album megvehetö CD-n, digipackban levonókkal + analóg egyedi fotókártyákkal párosítva, amiket Tarr Kálmán fényképezett.

  • Mi a kiadó célja?

A Soun Records célja összehozni egy kisebb közösséget, akik annak ellenére, hogy többnyire csak online találkoznak, együtt tudnak dolgozni, egymásnak remixeket csinálni, s talán egyszer majd személyesen is megismerjük egymást. Szeretném eljuttatni a zenénket azokhoz a különleges emberekhez, akik azt értékelik és akiknek az örömet okoz!!! Emellett jelenlegi célunk a tanítás, hogy ha valaki DJ akar lenni, akkor legyen mögötte valami tapasztalat is.

  • Mi teszi különlegessé a kiadót?

Szerintem az, hogy minden amit csinálunk egyedi. Se borítóból, se pólókból, se képekböl nincs sorozat, csakis egy példány létezik mindenböl. A pólókat kézzel festjük, hamarosan azok is bekerülnek a shopba. A zenéket pedig meg lehet venni Bandcamp-n, Juno-n, a Beatport-n, a Bleep-n, a Boomkat-n, i-Tunes-n, Spotify-n és még vagy 20 letöltö oldalon!!!! Nem vagyunk stílushoz kötve, mindent kiadunk, amiben látunk valami fantáziát, és ami valamilyen módon különleges…

Elég sok elöadónk van már, de a mennyiség semmiképp sem megy a minöség rovására… Japánból  UNKNOWNjp – Tomonari Nozaki, akinek a zenéje nagyon-nagyon megfogott, s közben jóbáratok is lettünk. Továbbá a kanadai Jesse Somfay, az ausztrál Sense, akivel szintén nagyon jó kapcsolatban vagyunk, a holland Eigenheimer, a lengyel Ebola Ape, és még sorolhatnám. Szóval teljesen interkontinentálisak vagyunk, nem ragaszkodunk csupán a hazai szcénához, de nem is zárkózunk el, ez egyszerüen igy alakult.

  • Milyen lehetöségeket nyújt a Soun Records?

A lemezkiadáson túl most elkezdtünk zeneszerkesztést tanítani. A lemezjátszóról való keverést DJ Mario tanítja, aki több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik. A  laptopdjzést én tartom, de emellett inkább a zeneszerkesztésre és a hardwerek – dobgépek, sequencerek, syntik, moduláris syntik kezelésének oktatására összpontosítok. Természetesen közben meg én is tanulok sok-sok mindent, mert ezeknél a dolgoknál mindig felfedezel valami újat. Experimentálódni mindennel, ez a legjobb. Sokszor a véletlenböl is nagyon jó dolgok születnek !!!

Jani´s artwork - photos by Vandit
Jani´s artwork – photos by Vandit
  • Mesélj a képekröl…

Sokat fotózok, aztán különbözö programokkal alakítgatok a képeken, aztán azt újra lefotózom, megint alakítgatom, és ez igy megy a végtelenségig, majd valami megszületik, ami megtetszik és akkor az például egy albumborító lesz. Így született meg a Romantica is, amin a feleségem van rajta. Végülis a képek albumborítók voltak vagy lesznek vagy csak simán olyan képek, amik nekem tetszenek. Nem volt pénzem megfizetni dizájnereket, így elkezdtem én csinálni a dolog grafikai részét is. Szeretnék örömet szerezni az embereknek a zenénkkel is, és vizuálisan is a képekkel. Remélem, hogy egyszer majd megtérül, ha nem is anyagilag, de érzelmileg mindaz, amit ebbe az egészbe belefektetek.

  • Mire vagy a legbüszkébb?

Jaaaajjjj, hogy mire vagyok a legbüszkébb ??? :D:D:D Természetesen a 8 hónapos kisfiamra, akit IMÁDOK!

  • Milyen aktuális projekten dolgozol most?

Most épp egy remix amin dolgozom, meg egy saját darab, illetve az artworkok és masteringek a következö releasekhez, meg persze a tanítás, jelenleg 4 diákunk van.

logo

www.sounrecords.com

Facebook

Sound Cloud

Share your thoughts / Te mit gondolsz? / Poznamky...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s