FAB WMN

#fabWMN – VERONI MESZAROS

ENG: When I say I know her I don’t mean it literally. Being a mysterious person it has always appeared to be a little hard to really get to know Veroni. Also being reticent with a melancholic vibe, you wouldn’t say she puts herself out there. And yet. She is a musician, a writer, an organizer and a notary assistant.

At the moment she is working on a new gig with her fellow musicians Zsuzsi from Gwerkova and Janka from Chat Noir – that will be a surprise, though. She would spend a day with Jenny Lee Lindberg, and would ride a motorbike with Jeremy Irons. She is most inspired when her heart is broken, and she likes sad stories.

Veroni is also taking care of the local artistic and cultural hub (NFG) by pulling together concerts and parties that are of a high standard (check out Royko Passage on 30th March). Moustache, the band where she plays the bass is labelled as an Indie one, however as she says it’s more of a ‘garage POP band with concert ambitions.’ Well, either way, it’s really worth listening to! If interested, click here, and enjoy…

HUN: Talán nem is jó szó az, hogy ismerem. Igazából elég titokzatos egy nőszemély, nekem legalábbis mindig ez volt a benyomásom. Veronit szinte folyamatosan körüllebegi egy határozottan melankolikus aura és egy kis látszólagos zárkózottság, noha mégis rengeteget ’közösködik’… Zenél, ír, szervez, mindeközben közjegyzői gyakornok. Ha NFG, ha Moustache, akkor Veroni…

Veroni
  • Mit csinálsz?

Napközben gyakornokoskodok, munkaidő után kezdődik a másik életem: írok, szervezek, menedzselek, zenélek…Szeretem mindet. Az elmúlt négy évben a Moustache nevű bandában basszusgitároztam, illetve intéztem a zenekar ügyeit. Az énekesnő tavaly nyári kilépése óta szünetelünk, illetve mindenki máshol, mással zenél. Engem nemrég Vermes Zsuzsi (Moustache, Gwerkova) és Szitási Janka (Chat Noir, Ardea) hívott egy új formációba, amelyről többet egyelőre nem árulhatok el.

  • Kivel töltenél el egy napot?

Jenny Lee Lindberggel vagy Jeremy Irons-szal. Előbbi a Warpaint nevű banda basszerosa, amely idén nyáron fellép a trencséni Pohoda fesztiválon, úgyhogy akár még össze is jöhet a találka; utóbbit talán nem kell bemutatni – ő pedig elvihetne motorozni.

  • Van házi kedvenced?

Tavaly nyáron befogadott a család egy fekete kölyök pulit, Szotyola lett a neve, de csak Szotyinak hívjuk. Nagyon édes és huncut, imádja a sikabonyi kanális partot.

  • Mi inspirál?

Attól függ, az élet mely területén. A zenében az, ha összetörik a szívem. Giccses, de igaz. A Moustache-nak írtam néhány dalszöveget, amiket főként volt szerelmek ihlettek… Meg úgy általában erősen melankolikus a természetem, minél szomorúbb egy dal vagy film, annál jobban tetszik…

Moustache: simon-drums, veronka-bass, szabina-vocals, zsuzsi-guitar, buchu-keyboards & programming
  • Mi a következő lépés/esemény/koncert… ?

Jelenleg leginkább március végére – április elejére koncentrálok, jön haza Londonból Strieženec Matyi jóbarátom, akinek bandája, a Royko Passage szlovákiai miniturnéra készül. Megállnak a dunaszerdahelyi NFG klubban is, március 30-án, pénteken.

  • Kedvenc helyed…

Hát az NFG Havonta egy-egy akciót szervezek ott – rengeteg energia, önkéntes munka van bennem, de valami hajt belülről, ahogy a többieket is, akik aktívan programokat találnak ki és valósítanak meg. Azt gondolom a szerény lehetőségekhez képest, sokrétű a műsorkínálat; igyekszünk igényes és színvonalas koncerteket, partikat tető alá hozni. Addig nincs baj, amíg kíváncsiak az emberek és vágynak arra, hogy valami újat, ismeretlent fedezzenek fel…

Veroni’s Erykah Badu moment

 

One thought on “#fabWMN – VERONI MESZAROS

Share your thoughts / Te mit gondolsz? / Poznamky...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s